cookieOptions = {...};

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Ο βασιλιάς είναι γυμνός όταν θελήσεις να τον δεις








Έχω τρομάξει να βλέπω ανθρώπους που φτιάχνουν προβλήματα για να μπορούν να αντέχουν την ζωή τους. Οι περισσότεροι συνεχίζουν τα δοκιμασμένα διαγενεακά προβλήματα. Κάποιος παίζει το θύμα, κάποιοι τους θύτες και έτσι αποκτά η ζωή νόημα. Δεν είναι όλα τα προβλήματα πλαστά υπάρχουν και αληθινά προβλήματα.

Όμως είναι εντυπωσιακό να βλέπεις ανθρώπους που πονούν για ένα πρόβλημα που δεν υπάρχει. Και είναι στα αλήθεια θλιβερό όταν μπαίνει κανείς στην παγίδα να <βοηθήσει> στη λύση του προβλήματος καθώς αυτό καθαυτό το πρόβλημα είναι το νόημα της ζωής κάποιου.

Ο βασιλιάς είναι γυμνός όταν θελήσεις να τον δεις. Θα θελήσεις όμως; κι ύστερα, ύστερα τι θα απογίνεις χωρίς προβλήματα; Έκανες τόσο κόπο για να τα δημιουργήσεις…
Για να είσαι μέρος του συστήματος πρέπει να βλέπεις και ανύπαρκτα προβλήματα, να τα τοποθετείς σε πλαίσια και να τους δίνεις νόημα ύπαρξης. Κι έτσι το γαιτανάκι θα συνεχίζεται… οι άνθρωποι θα βολοδέρνουν γύρω από τα πλαστά τους προβλήματα, εσύ θα τους δίνεις υπόσταση και αυτοί θα χαίρονται που κατάλαβες τι έχουν.

Ποιος είμαι εγώ για να σου πω την αλήθεια, σαν δεν θες να την δεις; Ποιος είμαι για να τα βάλω με ένα ολοκληρο σύστημα;
Ο σεβασμός, η αγάπη για τον συνάνθρωπο, η συναντίληψη και η ενσυναίσθηση δεν διδάσκονται. Είναι ηθικές αξίες που μεταλαμπαδεύονται και κανείς για να τες υπηρετεί πρέπει να τις πιστεύει και μέσα σε αυτές να βάζει τη δική του αλήθεια. Να τις βουτάει από μέσα του για να είναι αληθινές.
Γι αυτό είναι καλό να αναρωτιόμαστε, να μαστε ανοικτοί και ενσυνείδητοι και σαν θέλουμε να λύσουμε ένα πρόβλημα να έχουμε προνοήσει να δημιούργησουμε κάποιο άλλο ή να αλλάξουμε τον τρόπο που καταλαβαίνουμε τη ζωή δίνοντας της ένα άλλο νόημα.
Όλα τα προβλήματα λύνονται απλά πρέπει να τους αλλάξεις πλαίσιο. Θες;


Γράφει η Αριστονίκη Θεοδοσίου-Τρυφωνίδου – MA, Msc, PgP, MAAT, PHD Ψυχολόγος Σχολικής-Εξελικτικής κατεύθυνσης


Фотограф Илья Кисарадов , φωτογραφίες .
 

Read more: http://enallaktikidrasi.com/2015/06/provlimata-pou-den-theloun-na-lithoun/#ixzz3e9tmdaa0

 

12 σχόλια:

  1. Μου θύμησες κάτι ανάλογο που λέμε για τα όνειρα...
    "Και αν πραγματοποιήσω το μεγαλύτερο όνειρό μου, μετά ποιος θα είναι ο λόγος ύπαρξής μου? Δεν θα έχω τίποτα να περιμένω..." -Από τον Αλχημιστή να είναι? Δεν θυμάμαι... Γερνάω....-
    ;-)
    Με την ίδια "παράλογη λογική" βάζουν ορισμένοι μπροστά και την προβληματοδημιουργία...(!) μάλλον!
    Προσωπικά, θα συμφωνήσω μαζί σου!!!
    Καλό Σαββατοκύρικαο, Νικόλα μου!!! (Παρασκευή δεν είναι? Καιρό έχεις να μας μπερδέψεις με τις μέρες!)
    :-p
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα πράγματα ειναι απλά , πάντα , αλλά μερικοί το χάνουν και το μπερδεύουν ..... καλημέρα σήμερα ξημέρωσε μια παράξενη μέρα για την χώρα και ακριβώς επειδή όλα ειναι στο χέρι μας χωρίς ανούσιους προβληματισμούς και με ψυχραιμια όλα θα γίνουν.... καλό Σαββατοκύριο χαχαχα τώρα τις έχω ισοπεδώσει τις μέρες κανονικά , έκανα τσαχπινιά δεν βλέπεις δεν λέω καθόλου μέρα ...σουυυυυτ μεταξύ μας αυτό μυστικό !!! σμουτς σμούτς πολλά καλά να περάσεις

      Διαγραφή
  2. Κείμενο με βαθιά νοήματα!!!!!!!! Με προβλημάτισε το κείμενο της ψυχολόγου! Κι αν τα πλαστά προβλήματα κατασκευάζονται για να υπάρχει η δικαιολογία της μη αλληλεγγύης και συνεισφοράς στα πραγματικά προβλήματα των άλλων;;;; Δηλ αν δεν τα πιστεύουν ως αληθινά όσοι τα κατασκευάζουν αλλά τα προτάσσουν ως δικαιλογία;;Σεβασμός, αγάπη για τους άλλους, συναντίληψη, ενσυναίσθηση!!! Φοβερά μηνύματα!
    Καλό σου μεσημέρι Νικόλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω κυρίως κάνουν κακό στον εαυτό τους και μετέπειτα στους άλλους .... καλό θα είναι μια εσωτερική αναζήτηση της αλήθεις και της βαρύτητας , κάθε πρόβλημα έχει και την βαρύτητα που του αντιστοιχεί όπως και το κάθε ''εμπόδιο'' ή πως να το θέσω απλά κάτι που μπορεί λίγο να μας πετάει έξω απο τα νερά , καλό θα ήταν να μην το βαφτίζουν πρόβλημα και τα δραματοποιούν μέσα τους κυρίως !! καλημέρα φίλη μου Αννούλα γλυκιά ένα όμορφο σαβ/κο όσο γίνεται ανέμελο και ξεκούραστο !!! σε χαιρετώ

      Διαγραφή
  3. Πολύ καλά τα λέει η Αριστονίκη Νικόλα μου!
    Και θα συμφωνήσω απόλυτα με την προτεινόμενη λύση της: αλλαγή πλαισίου! Είναι η συστημική προσέγγιση εξάλλου που κι εγώ αποδέχομαι!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ τα ξέρεις καλύτερα όλα αυτά και κάτι με κάνει να πιστέυω ότι τα διαχειρίζεσαι και ξεχωριστά ... οπότε τι να απαντήσω , δεν μιλώ καθόλου.... πολύ καλή μέρα ένα όμορφο σαβ/κο με καθαρή σκέψη και δύναμη γιατι θα την χρειαστούμε !!! σε ευχαριστώ πολύ πολύ φιλιά στέλνω και εγώ !!!

      Διαγραφή
  4. Πόσο πλούσια ανάρτηση... Μουσική, λόγια, εικόνες, μηνύματα, όλα σε απόλυτη αρμονία! Είσαι καταπληκτικός Νικόλα και φυσικά μου άρεσε πολύ και το μουσικό σου κομμάτι! Καλό σ/κ σου εύχομαι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε ευχαριστώ πάρα πολύ , απουσιάζω αυτές τις μέρες δεν μπορώ να συγκεντρωθώ με τις εξελίξεις και τα γεγονότα που τρέχουν !!! καλη δύναμη με όλα εύχομαι

      Διαγραφή
  5. Πολύ σωστές παρατηρήσεις Νικόλα......! δεν έχουμε να διαφωνήσουμε πουθενά.
    Νάσαι καλά φίλε με τους προβληματισμούς σου. Καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημέρα και ΄καλή συνέχεια φίλε μου , όπως έγραψα τα γεγονότα με κρατάνε μακριά και αποροφημένο δεν μπορώ να ασχοληθώ με τίποτα άλλο προς το παρόν παρά μονο με τις εξελίξεις ..

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα! Πολύ ωραίο το κείμενο Με έβαλε σε σκέψεις...!
    Να έχεις μια όμορφη εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημέρα και καλή δύναμη και συνέχεια με σκέψεις ειναι αναγκαίες αυτές τις μέρες για τον τόπο. πολλά φιλιά και χαιρετίσματα στέλνω

      Διαγραφή