cookieOptions = {...};

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Πρωινές Μικρές Περιπλανήσεις

 νοερά κάνω..... στην καλημέρα της μεγάλης ανάγκης, μιάς μεγάλης ανάγκης για ένα ''νέο μοντέλο'' ζωής , ολοδικό μας και εν δυνάμει πιο όμορφο.... βλεπω αυτό το πρότυπο που ζήσαμε μέχρι τώρα, αυτό το πρότυπο που μας κάνουν πασούλα μόνο για γκόλ δεν πάει .... μας παρέδωσε σε μια ''αυτοκτονία'', σε μία ''αδυναμία'', σε μία ''απογοήτευση''.... επαναπροσδιορίζω απλά καθημερινά πράγματα πάντα και συνέχεια, κατανοώντας την ανθρώπινη τάση για κάλυψη αναγκών, αλλά μαθαίνοντας και τον σεβασμό του διπλανού, στα θέλω του, στον πολιτισμό του, στο πιστεύω του, σε ότι αγαπά..... Γυρίζω την πλάτη σε αυτό τον ''φόβο'' που έχει καλλιεργηθεί, σε αυτό τον αμυντικό φόβο ... Ας ξυπνήσουμε και ας ξυπνάμε χωρίς καμία ''άρνηση'' της καλύτερης πλευράς μας, των καλύτερων ενορμήσεων και δυνατοτήτων μας... Καλημέρα όλη μέρα βλέπω όμορφα πράγματα γύρω μου , καλημέρα κόσμε , καλημέρα σε όλους μας και καλή περιπλάνηση ..... και ακουστικά !!!!!!

 
 

25 σχόλια:

  1. καλημερα και καλη εβδομαδα φιλε μου!
    και εγω γυριζω μαζι του την πλατη μου στον ωμο!
    νεες αλλαγες για το καλυτερο να ειναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα κι έστω με μιά μέρα καθηστέρηση..σου εύχομαι καλή μου φίλη να έχεις μιά όμορφη συνέχεια στην εβδομάδα σου!!!Εύχομαι πάντα με όποιες νέες αλλαγές είναι απαραίτητες για τη ζωή σου!!!Μή ξεχνάς να χαμογελάσεις στο σήμερα..!!!!

      Διαγραφή
  2. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις την εβδομάδα σου, όπως και την κάθε μέρα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αΝΧαίρομαι που σε βρίσκω σύμφωνη με τις σκέψεις μου και φυσικά εύχομαι πάντα να προσπαθείς να ξεκινάς την κάθε μέρα σου με τον καλύτερο τρόπο που έχει ανάγκη ο κόσμος σου...και φυσικά...με ένα τεράστιο κι αληθινό χαμόγελο!!!Να έχεις μιά όμορφη συνέχεια στη μέρα σου!!!

      Διαγραφή
  3. Μόνο μέσα από τη δημιουργικότητα μπορούμε να στρέψουμε την πλάτη μας στο χάος που μας περιβάλλει. Νικόλα έχει κι εσύ κέρασμα για το καλό. Έλα να μου πεις κι αν σου αρέσει και το τραγούδι της αφιέρωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς Χριστίνα μου!!!!Εύχομαι να έχεις μιά όμορφη συνέχεια στην εβδομάδα σου...αλλά και στο σήμερα...στο κάθε σου σήμερα και να είναι ο κόσμος σου γεμάτος με υγεία...αγάπη και χαμόγελα μόνο!!Σ ευχαριστώ για την αφιέρωση....και εννοείται οτι μου άρεσε...!!Να είσαι πάντα καλά...!!!!

      Διαγραφή
  4. Καληνύχτα Νικόλα μου....ωραίο το τραγούδι και οι σκέψεις που το συνοδεύουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πλέον...λόγο ώρας...καλημέρα σου εύχομαι κι αυτή τη μέρα...αλλά και ''ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ''....και η κάθε μία απο αυτές να είναι γεμάτες μόνο απο αγάπη και χαμόγελα!!!Σ ευχαριστώ για τα...πάντα όμορφά σου λόγια!!!!Χαμογέλα απο αυτή τη στιγμή...!!!!

      Διαγραφή
  5. Ήρθα να πάρω λίγο απ' το μαγικό σου φίλτρο. Καλησπερίζω την υπέροχη "Καλημέρα" σου, με όλα τα νοήματα που αυτή περικλείει.
    Κι εγώ με γυρισμένη την πλάτη, καιρό τώρα...
    Να'σαι καλά ρε Νικόλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου...άν έχεις ανάγκη αυτό το μαγικό φίλτρο που ανέφερες...δέν έχεις παρά να κοιτάξεις λίγο μέσα σου!!!Όλοι μα όλοι μας είμαστε γεμάτοι απο αυτό...αυτό που προσωπικά το έχω ονομάσει..''αγάπη''!!!Η αγάπη έχει πολλές πλευρές και είναι φυσικάδιαφορετική για τον καθέναν γύρω μας εννοείται!!Αυτό όμως το ''φίλτρο'' όπως το αναφέρεις...αγάπης που έχουμε μέσα μας..είναι ίδιο σε όλους μας και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε το ίδιο στον κάθε έναν....αρκεί να βάλουμε μπόλικη δόση απο καρδιά..!!!Νά σαι καλά πάντα...να μή ξεχνάς να χαμογελάς και να έχεις μιά όμορφη αντάξιά σου με΄ρα αλλά και συνέχεια της εβδομάδας σου!!!!

      Διαγραφή
  6. Συμφωνω να ξυπνήσουμε κυριολεκτικά και μεταφορικά!
    Καλό μας ξημέρωμα
    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριάδνη μου....εύχομαι να ''ξυπνήσουμε'' όλοι μα όλοι μας και με την κυριολεκτική αλλά και τη μεταφορική έννοια της λέκεως...από αυτόν τον λύθαργο που μας έχουν ρείξει...κάποιες κατευθυνόμενες καταστάσεις...άλλων!!!Δέν είναι δύσκολο....αρκεί να έχουμε το νού μας στην αρχή της κάθε μέρας μας!!!Εύχομαι η νέα μέρα του σήμερα να σε βρίσκει...έτοιμη για μιά νέα αφύπνιση...και φυσικά με ένα απο τα χειρότερα όπλα που φοβίζουν ''τον εχθρό''...το χαμόγελο...και φυσικά συνοδευόμενο πάντα με την αγάπη μας!!!Να ε΄σιαι πάντα καλά Αριάδνη μου....!!!!Χαμογέλα....

      Διαγραφή
  7. Καλημέρα καλέ κι αδελφικέ μου φίλε!Η δημοσίευσή σου όπως πάντα υπέροχη κι αισιόδοξη για όλους εμάς τους απαισιόδοξους, που δε βλέπουμε αχτίδα βελτίωσης αυτής της κατρακύλας κι ευχόμαστε μόνο να μην ζήσουν τα παιδιά μας αυτόν τον δρόμο της σύγχρονης σκλαβιάς.Εμείς γνωρίσαμε και τις δυο όψεις κι ίσως μας κακοφαίνεται περισσότερο, από εκείνους που θα μας ακολουθήσουν και θα γνωρίσουν τη νέα τάξη τους.Δεν παύει όμως να έχουμε χρέος και καθήκον να τους διδάσκουμε για τα χρόνια που ζήσαμε και μας έκλεψαν... όχι μόνο για να σκεφτούν και να συγκρίνουν, αλλά για να μη συνηθίσουν την υποδούλωση.Κι όλα αυτά με όσο χαμόγελο μπορούμε και κατάφερε ν' απομείνει ακόμα αφορολόγητο!
    Να 'σαι πάντα καλά και να χαμογελάς!!!:-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδερφέ σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια πάντα!!! και για τα γραπτά σου που πάντα με καλύπτουν και με βρίσκουν σύμφωνο, εύχομαι να εισαι καλά , με δύναμη και χαμόγελο
      καλη μας συνέχεια...

      Διαγραφή
  8. έχω γυρίσω πλάτη.... καιρό τώρα φίλε Νικόλα!
    Την καλησπέρα μου αφήνω, με μία ημέρα καθυστέρηση, μόλις μπήκα στη γειτονιά!
    Φιλιά πολλάααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολλά φιλια σε εσένα στον άλεξ σου και στην αγάπη σας να ειστε παντα καλά και χαρούμενα αισιόδοξοι....

      Διαγραφή
  9. Καλησπέρα σου Νικόλα μου με τη θετική σου αύρα να μας συνοδεύει φίλε.
    Όμορφη συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπέρα φίλε μου γιάννη ευχαριστώ για τις σινε επιλογές σου πάντα να ξέρεις καλή συνέχεια και σε εσένα

      Διαγραφή
  10. Εγώ άργησα οπότε θα αφήσω την καλησπέρα μου. Θετικότητα και αισιοδοξία χρειαζόμαστε και χαμόγελα πολλά.
    Καλή συνέχεια στην ημέρα σου και καλώς σε βρήκα Νικόλα και στον δικό σου χώρο.
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε ευχαριστώ για την επίσκεψη μαρίνα μου και εδώ , να εισαι καλά σε καλησπερίζω φιλια

      Διαγραφή
  11. Καλημέρα όλη μέρα, Νικόλα μου!
    Αυτό το τραγούδι είναι αγαπημένο! :))
    Να ξυπνήσουμε και να επαναπροσδιορίσουμε!!
    Να είσαι καλά και καλό φθινόπωρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παλόμίτα μου καλησπέρα καλό μας φθινόπωρο .... καλό απόγευμα να εχεις εύχομαι και σε ευχαριστώ πολύ χαίρομαι αν σου αρέσει το τραγούδι....

      Διαγραφή
  12. Καλησπέρα από μένα. Μπράβο... έτσι πρέπει, επαναπροσδιορισμός και να μην μας πτοούν δυσκολίες και αρνητικές εικόνες που μας πλασάρουν. Ο διπλανός μας είναι ένας από μας.............και χρειάζεται και αυτός αισιόδοξα μηνύματα για να φτιάξει τη ζωή του. Ας του τα δώσουμε.........
    Καλή συνέχεια Νικόλα
    Πάντα με χαμόγελα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έτσι ακριβώς Αννούλα μου ότι μπορούμε ας μοιραζόμαστε ως προς όφελος πάντα και βοήθεια , καλησπέρα και καλή συνέχεια σε ευχαριστώ χαμόγελα !!!!!

      Διαγραφή