cookieOptions = {...};

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Και Μαζί & Μόνος

 
η νέα εβδομάδα που ξεκινά , να ξορκίσει μακριά τη μοναξιά.....το σαβ/κο μου φανέρωσε πως μπλέξανε όλοι , μπλέξανε τις έννοιες και τους κανόνες , τα θέλω και τα σωστά και όπως λέει και ο μπουσκάλια ''είναι ωραίο να μπορείς να πείς σε κάποιον, σε χρειάζομαι..'',''νομίζουμε ότι ενήλικος σημαίνει να είσαι ανεξάρτητος και να μη χρειάζεσαι κανέναν και γι΄αυτό πεθαίνουμε όλοι απο μοναξιά.''

την μοναξιά την αγαπώ και με έχει συντροφεύσει, γιατί δεν με έχει ''ροκανίσει'' αλλά αυτή την πολιτισμική τους ''μοναξιά'' την απορρίπτω γιατί παντού μπορεί να είναι και με χίλια άτομα να συναναστρέφονται μα η ερημιά μέσα τους να τους αφυδατώνει, και αυτοί να χαίρονται και να λένε τι ωραία που περάσαμε.. Οσο για τους άλλους τους '' χίπστερ μελαγχολικούς'' ,όπως τους έχω βαπτίσει, που μόνοι τους εγκλωβίζονται χωρίς να ξέρουν γιατί και πως, δεν ξέρω αν τους αντέχω..
μεγάλο θέμα άνοιξα, το κλείνω εδώ γιατι θα γράφω για παντα

καλημέρα μοιράστε αγάπη στον εαυτό σας

μοιράστε χαμόγελα στους γύρω σας

όποιον χρειαστείται μην ντραπείται δηλώστε το

θα γίνεις μοναχικός καβαλάρης, διασχίζοντας βουνά και θάλασσες,


μέχρι να νοιώσεις ελευθερία ψυχής ... μετά θα δείς η μοναξιά ειναι ωραιότερη όταν μοιράζεται

 
 
 

25 σχόλια:

  1. καλημέρα και καλή εβδομάδα,

    ατελείωτη μια πιθανή συζήτηση για το προαναφερθέν θέμα... όντως..

    "Όλοι στον αιώνα μας χώρισαν και γίνανε μονάδες, ο καθένας
    αποτραβιέται στη μοναξιά του, ο καθένας απομακρύνεται απ'τον άλλον,
    κρύβεται και κρύβει το έχει του και καταλήγει ν'απωθεί τους ομοίους του
    και ν'απωθείται απ'αυτούς."

    (Αδελφοί Καραμαζώφ - Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι)


    τα έλεγε χρόνια πριν.. σκέψου να ζούσε στις μέρες μας..
    θα είχε υλικό να γράφει.. ατελείωτα..

    όπως λες.. να μοιράζουμε ότι έχουμε.. έστω και χαμόγελα..

    να ευχόμαστε
    να νοιαζόμαστε
    να αισιοδοξούμε









    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιώ...το απόσμασμα μαζί με τις τόσο εύστοχες κι αληθινές σκέψεις σου...τα είπαν όλα νομίζω!!!Χαίρομαι που μηνύματα σαν κι αυτό και η αγάπη όλων μέσα σε αυτόν μου το διαδυκτιακό κόσμο...με κάνουν να μήν αισθάνομαι τόσο μονάδα!Μου δείνουν την ευκαιρία...να μοιράζομαι..έστω μέσα απο μιά οθόνη...ακόμη και την πιό τρελή μου σκέψη!Σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια...για τη συντροφικότητα και που έχετε έναν μοναδικό τρόπο όλοι σας...να μου παίρνεται αυτή την αίσθηση της μοναξιάς..!Να έχεις μιά όμορφη εβδομάδα...γεμάτη και μόνο απο διαμοιρασμούς που προανέφερες!!!!

      Διαγραφή
  2. εμείς πάμε δύο δύο .....ωραία η μουσική σου καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το αγαπημένο μου ''ζευγάρι'' των...κατα εμένα...ΙΑΣΙΜΩΝ...!!!Είσαστε ιάσιμες υπάρξεις και το λέω μετά γιγαντιαίας γνώσεως!!!Την αγάπη μου στα όμορφα κοριτσάκια μου και να έχετε μιά όμορφη...χαμογελαστή...χωρίς ΝΕΥΡΑ...εβδομάδα!!!

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα και καλή εβδομάδα, Νικόλα! Κρατώ την τελευταία φράση του κειμένου σου - δεν το είχα σκεφτεί υπό αυτό το πρίσμα, αλλά ναι, έχεις δίκιο...
    Ωραίο και το κομμάτι σου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ ευχαριστώ για τα πάντα...όμορφά σου λόγια και προσωπικά επιλέγω να κρατήσω την ομορφιά του λόγου σου και τις ευχές σου για τη μέρα και την εβδομάδα μου!!Που φυσικά στις ανταποδίδω στο έπακρον...με την υπενθύμιση...οτι...είναι υπέροχο να μοιράζεις...να μοιράζεις...να μοιράζεις...χαρά...χαμόγελα...αγάπη...έστω ένα χέρι βοήθειας σε όποιον το έχει ανάγκη...!!!Να περνάς πάντα.....ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΑ!!!

      Διαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Κική μου σ ευχαριστώ πολύ!!!Να έχεις μιά όμορφη μέρα...γεμάτη με όσα προανέφερα και πιό πάνω...χαμογελα...χαρά...αγάπη και φυσικά με τη προσπάθεια του διαμοιρασμού αυτών!!!Άν δέν ξεκινήσυμε να κάνουμε οι ίδιοι αυτό που περιμένουμε απο τους άλλους...δέ νομίζω οτι θα το λάβουμε ποτέ!!!Να είσαι πάντα καλά....!!!!

      Διαγραφή
  5. Δεν ξέρω τι να σχολιάσω....Υπέροχο το βίντεο, υπέροχη ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έφη μου...και μόνο ο χρόνος που αφιερώνει ο κάθε ένας απο εσάς να γράψει μία και μόνο πρόταση...αγάπης...στον εδώ μου κόσμο...νομίζω οτι με γεμίζει στο απόλυτο και μου δείνει μιά ανέλπιδη χαρά συντροφικότητος!!!Επομένως...δέν χρειάζεται να σχολιάσεις κάτι γιατί όπως μου αρέσει να λέω...κάποιες φορές οι λέξεις μοιάζουν ''μικρές'' για να μπορέσουν να κλείσουν ίσως ένα ''μεγάλο'' συναίσθημα που μπορεί να κρύβεται εντός μας.Προσωπικά κάτι τέτοιες στιγμές προτιμώ να μιλάω μέσα απο μελωδίες παρά μέσα απο λέξεις!!!Να είσαι πάντα καλά...χαμογελαστή...γεμάτη γύρω σου ππάντα ασφυκτικά γεμάτη...απο αγάπη και υγεία!!!Σ ευχαριστώ πολύ...!!!!

      Διαγραφή
    2. Aυτό ακριβώς..."μικρές" οι λέξεις....αντιφατικά όμως εγώ μιλώ γράφοντας, παίζοντας με τις λέξεις στο μυαλό μου....my messy mind...όπως το αποκαλώ....γράφοντας και ζωγραφίζοντας...όπως μου βγαίνει κάθε φορά...Και πάλι μπράβο!

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα Νικόλα :)))
    Και χαμογελώ πλατιά μιας και το Σαββατοκύριακο είχα κουβέντα με αδελφικούς φίλους στο ίδιο πνεύμα..Τι να πώ; Aπλά λέγαμε τα ίδια με άλλον τρόπο. Θεωρώ πως η ελευθερία ψυχής πάει χέρι χέρι με την καλοσύνη, την ανοιχτοσύνη πνεύματος, το μεγαλείο ψυχής αλλά μάλλον άρχισα να φλυαρώ υπέρ του δέοντος.
    Καλή εβδομάδα να έχουμε όλοι :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι για το γεγονός οτι υπάρχουν ακόμη ανθρώποι που βρίσκουν χρόνο να προβληματιστούν με τέτοιου είδους πράγματα...γιατί πολύ φοβάμαι κάθε μέρα γύρω μου...απο τις μοναξιές του κόσμου που βλέπω...και για το πόσο καλά έχουν πετύχει το σκοπό τους...να μας αποπροσανατολίσουν απο τα πραγματικά μας προβλήματα!!!Είναι μεγάλο θέμα συζήτησης πάντα αυτό και δύσκολα νομίζω οτι θα μπορέσουμε να καταλλήξουμε και κάπου...αλλά αξίζει τον κόπο να μαθαίνεις τον άλλον και να διαμοιράζεσαι σκέψεις σου πάνω σε οποιαδήποτε συζήτηση!!!Μή φοβάσαι τη ''φλυαρία'' που ανέφερες και μόνο έτσι δέν θα μπορούσα ποτέ να χαρακτηρίσω την επικοινωνία μου απο εδώ με όλους εσάς και έναν έναν ξεχωριστά που αγαπάω και που με βοηθάτε σε τόσα...που δέν θα ήθελα να αναφέρω και ούτε έχουν σημασία.Με άλλα λόγια...χαρά μου να διαβάζω πάντα τις τόσο όμορφς...''φλυαρίες σας'' και να θυμάσαι οτι πάντα με χαρά θα περιμένω την κάθε φλυαρία να γεμίσω ΖΩΗ!!!Να έχεις μιά όμορφη μέρα μιά όμορφη εβδομάδα...με όλη τη γνώση που είμαι σίγουρος οτι έχεις!!!!Σ ευχαριστώ για όλα....!!!!

      Διαγραφή
  7. Λατρεψα το χαδι του αερα
    επανω στο χαμομηλι
    Το παρεακι τους.
    Περιττα τα πολλα λογια.
    Παντα θα το εχω τροπο ζωης.

    Οι μουσικες σου,Νικολα...
    με οδηγουν σε κατι ομορφο
    που ομως δεν εχει τελος.

    Καλησπερολουλουδοαποκαρδιαςοσοακομαχτυπαει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγριομελιώ μου γλυκιά...κι εγώ με το που είδα αυτό το άγγιγμα κι αυτή την ανάσα απο το χαμομηλάκι...το λάτρεψα και η πρώτη μου σκέψη να μοιρστώ με αυτούς που αγαπάω άλλο λίγο από μένα και ίσως κάποιες αγαπάες μου!Σ ευχαριστώ για τα όμορφά σου λόγια και που με κάνεις να αισθάνομαι οτι κάιτ...δικό μου...κάποιες φορές μπορεί ν αγγίξει ευχάριστα κάποιους απο εσάς!!!Να είσαι πάντα καλά ..να χαμογελάς και νά χεις ένα...ομορφοησυχοφωτεινοχαμολαστο..βράδυ!!!

      Διαγραφή
  8. Πολλά διλήμματα υπάρχουν που άλλα μαθαίνουμε αργά κι άλλα ποτέ!Απ' τη μοναξιά είναι προτιμότερο, να φοβόμαστε τους ανθρώπους που τη δημιούργησαν.Κι όταν αποφασίσουμε να κάνουμε βουτιές μέσα μας, ας ρίχνουμε πρώτα μια ματιά στο κενό.
    Η δημοσίευση δυνατή κι η συντροφιά της μουσικής σου με ταξίδεψε σ' άλλη διάσταση!
    Να περνάς συνέχεια καλά φίλε μου συνονόματε, χαίρομαι να 'σαι πάντα καλά και πιο πολύ που σε γνώρισα κι έχεις γίνεις για μένα μια πολύτιμη αγαπημένη παρουσία στη διαδικτυακή αυτή γειτονιά!!!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνονόματε και αγαπημένε Νίκο μου...πάντα τα μηνύματά σου με γεμίσουν μία αίσθηση οτι είσαι απο τους ανθρώπους που δέ χρειάζοντε πολλές κουβέντες για να καταλάβουν κάτι απο κάποιον άλλον κι αυτό με ελευθερώνει διώχνοντάς μου το μεγάλο πρόβλημα που κάποιες φορές νιώθω...της προσπάθειας να μιλήσω ίσως για κάποια πράγματα που απλά δέν μου βγαίνουν με τις λέξεις!Χαίρομαι κι εγώ πραγματικά που είσαι ένας απο τους εδώ φίλους μου και που πάντα η σκέψη σου μου δίνει χαρά...αλλά και ο όμορφος και καλοπάτητος λόγος σου!!!Νά σαι πάντα μα πάντα καλά Νίκο και ότι κι άν έχεις...όπως κι άν είσαι....το χαμόγελο πάντα βοηθάει...μαζί με μιά μεγάααααλη εισπνοή πρός γέμισμα ψυχής!!!Να έχεις μιά όμορφη συνέχεια στο βράδυ σου και σ ευχαριστώ για όλα!!!!

      Διαγραφή
  9. Κρατάω "Μια βουτιά στο μέσα σου"! Πολλή σωστή σκέψη!
    Όμορφο video κι επιλογή μουσικής εξαίσια.
    Να έχεις ένα γλυκό και φωτεινό βράδυ Νικόλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα σ ευχαριστώ πολύ για τα όμορφά σου λόγια και χαίρομαι για την πρόταση..σκέψη..''που ''κράτησες''...γιατί νομίζω οτι είναι πολύ σημαντικό του να προσπαθείς βουτώντας στα εντός σου να βρείς τί είσαι...τί αγαπάς...τί φοβάσαι...τί θέλεις...και τί ίσως μπορεί να πρειμένουν οι άλλοι κι άν έχεις απο αυτό να τους δώσεις...!!!Εύχομαι άν ακόμη δέν έχεις κάνει αυτό το τόλμημα...να το κάνεις το γρηγορότερο...και το αποπτέλεσμα αυτού να είναι μόνο η ομορφιά!!!!Να είσαι πάντα καλά και να έχεις μιά όμορφη...ήσυχη...αισιόδοξη...χαμογελαστή πάντα...καλη νύχτα!!!!

      Διαγραφή
  10. Γεια σου Νικόλα!
    Πολύ ωραία και η μουσική και το video...

    Τώρα, σχετικά με τη μοναξιά...
    Εγώ τα έχω βρει με τη δική μου, χρόνια τώρα!!!
    Πριν λίγες μέρες έγραψα ένα τραγούδι γι αυτήν. Μόλις μπορέσω να το ηχογραφήσω θα το στείλω να το ακούσεις πρώτος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνονόματε και συνάδερφε...να μου επιτρέψεις την ετικέτα..Νίκο...σ ευχαριστώ πρώτα απ όλα για τα καλά σου λόγια!!!Το θέμα της μοναξιάς...όπως είμαι σίγουρος οτι ξέρεις...είναι στον τρόπο ζωής που διάλεξες κι εσύ ίσως...της μουσικής.Ο δρόμος αυτός και η αγάπη πρός αυτή κάποιες φορές δέ σε βοηθάνε στο να γίνεσαι ανεκτός απο τους γύρω σου και παίρνοντας το μέρος τους...δέν τους αδικώ κι όλας!!!Θεωρώ ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ...που θέλησες να είμαι..κι απο τους πρώτους κι όλας...που θα ακούσω κάτι απο τη ψυχούλα σου!!!Χαρά μου...τιμή μου...και θα το περιμένω με μεγάλη χαρά!!!Πρός Θεού όμως....μή περιμένεις γνώμη όμως γιατί δέν έχω αυτή την αρμοδιότητα και το δικαίωμα!!!Θα το δεχτώ με τον τρόπο που αγαπάω να μοιράζομαι κι εγώ κάποιες απο τις στιγμές μου που ντύνω με μουσική με αυτούς που αγαπάω...όχι για να μου πούνε γνώμη αλλά για να με κάνουν απλά και μόνο να μή νιώθω τόσο την αίσθηση...της ''κυρίας'' που έγραψες κι εσύ τραγούδι γι αυτή!!!να είσαι πάντα καλά Νίκο...σ ευχαριστώ και πάλι κι εύχομαι να είσαι πάντα δημιουργικός...γεμάτος απο αισοδοξία...αγάπη και χαμόγελα γύρω σου!Να έχεις μιά όμορφη συνέχεια στο βράδυ σου!!!!

      Διαγραφή
  11. ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ Νικόλα........καλό καλοκαιρινό μήνα Ιούλη να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλό μήνα γιαννη μου ΄τωρα ξεστραβώθηκα και είδα το μήνυμα να εισαι καλά και καλή καλοκαιρινή συνέχεια

      Διαγραφή
  12. Αυτή η μοναξιά "που αφυδατώνει" είναι τόσο σοφά ερμηνευμένη... Καλό μήνα Νικόλα :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλό μήνα πέτρα μου, καλή συνέχεια στο καλοκαίρι και μακριά από αφυδατωμένες μοναξιές και ανθρώπους που τις σέρνουν

      Διαγραφή