cookieOptions = {...};

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Ημέρα Κατα Της Σχολικής Βίας Και Του Εκφοβισμού


Μία πολύ σοβαρή μέρα, που μας αφορά όλους πρώτον γιατί υπήρξαμε παιδιά και ίσως και μερικοί απο εμάς έχουμε πέσει και θύματα, δεύτερον γιατί κάποιοι έχουν παιδιά, ανίψια, βαφτιστήρια κτλ. και τρίτον γιατί αγαπάμε και στηρίζουμε αυτές τις αθώες ψυχές!!!!

Τα παιδιά πρέπει να συσπειρώνται σαν ομάδα και οι δυνατότεροι να μην εκφοβίζουν τους αδυνάμους, να μην κοροιδεύουν τους ασχημότερους, να μην περιπαίζουν τους ντροπαλούς και άλλα χιλιάδες παραδείγματα που εμείς ήδη τα γνωρίζουμε απλά καλούμαστε να έχουμε ανοιχτά τα μάτια μας για οποιαδήποτε τέτοια σοβαρά περιστατικά.

Δεν θα περιαυτολογήσω απλά θα θυμηθώ ένα απο τα περιστατικά , ενός συμμαθητή που δεν θα ξεχάσω ποτέ ως εικόνα , τα μεγαλύτερα παιδιά ( σε τάξη ) να του κλέβουν τα παπούτσια έτσι για να διασκεδάσουν και να τον αφήνουν ξυπόλητο να γυρνάει σπίτι....ας μην αρχίσω γιατί δεν θα τελειώνω ούτε αύριο. Επισημάνω σοβαρούς συνδέσμους που ίσως χρειάζονται σε κάποιους και αν τύχει και με διαβάζουν και έφηβοι κυρίως ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ !!!!
 

http://www.antibullyingnetwork.gr/
http://www.epsype.gr/
http://www.scoop.it/t/school-bulling





 

4 σχόλια:

  1. "Το μιλήστε , μη φοβάστε" πρέπει να γίνει σύνθημα για πολλές κατηγορίες συνανθρώπων μας! Δεν ζούμε πια στο σκοτάδι!
    Μικρή είχα υποστεί κι εγώ στο σχολείο ( 5η Δημοτικού) ένα ανάλογο περιστατικό. Ευτυχώς το γεγονός ότι μίλησα στη μαμά βοήθησε και λύθηκε σχετικά γρήγορα!
    Μπράβο Νικόλα μου για την ανάρτηση! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συμφωνώ με την αιρις και εγώ εχω υποστεί πολλά οποτε ας προσεχουμε τα παιδιά λιγο παραπανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντα πρέπει να βοηθούμε..να προσέχουμε ανυπεράσπηστες καρδιές,και ανυπεράσπηστες δέν είναι μόνο των παιδιών..άλλο άν εκεί απαιτείται δια ροπάλου.Η κοινωνία μας πλέον έχει γεμίσει με κάθε είδους βία..του ισχυρού κατά του αδυνάτου..αλλά και κυρίως ψυχολογική λόγο καταστάσεων που γνωρίζουμε όλοι πλέον..(βλέπε δόγμα του σόκ).Τα παιδιά όμως είναι το μέλλον.Είναι ο καθρέφτης μας.Είναι αυτό που θα αφήσουμε πίσω μας.Άς τα προστατέψει ο καθένας μας όπως μπορεί...για να έχουμε να αφήσουμε και κάτι άξιο μνήμης.Καλό απόγευμα...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαιρομαι που θιγεις ενα τετοιο θεμα Νικολα μου... Πρεπει καποιοι επιτελους να ευαισθητοποιηθουν για αυτη την κατασταση που γινεται. Ειναι πολυ κριμα τα παιδια να μπλεκονται σε τετοιες καταστασεις, και ειναι πολυ χειροτερο οι γονεις να μην κανουν τιποτα γιαυτο για πολλους και διαφορους λογους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή