cookieOptions = {...};

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Ψυχο-Αποτυχίες

Μερικούς θα τους χαλάσει το θέμα (ας μην το διαβάσουν), μερικούς δεν τους ενδιαφέρει (νομίζετε!!!είναι μέχρι να σου τύχει τίποτα), μερικοί δεν ξέρουν τίποτα (γιατί μας έφαγαν άλλες σοβαρές ασχολίες) και μερικοί θέλουν να μάθουν , όπου εδώ και στέκομαι. Σήμερα λοιπόν που ομιλούσα για το << ψυχαργώς >> με κοίταζαν σαν εξωγήινο (μακριά απο εμένα τέτοιες συναντήσεις) κάποιοι ή λες και μίλαγα σουαχίλι ...η ιστορία έχει ως εξής απο το 2000 έως το 2009 ξεκινά λοιπόν η ανάπτυξη της πρώτης δοκιμής της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης με κωδικό όνομα ''ψυχαργώς'', σκοπός: η αποσυμφόρηση των ψυχιατρικών νοσοκομείων και η βοήθεια των ασθενών στην επανένταξη του κόσμου της εργασίας. Τι έγινε ; σε εκείνο το διάστημα κλείνουν οι ασυλικές πτέρυγες και οι ασθενείς μεταφέρονται στις ψυχιατρικές πτέρυγες των γενικών νοσοκομείων παράλληλα δημιουργούνται νεοσύστατες μη κυβερνητικές οργανώσεις, που ξεκινούν να απορροφούν ασθενείς . Συνεχίζοντας το 2009 όπου και ολοκληρώνεται το πρόγραμμα ( επί δημητρίου αβραμόπουλου υπουργού υγείας) η Ε.Ε και πάλι χρηματοδοτεί και δεσμεύει την ελλάδα για τη συνέχεια του προγράμματος!!!
Δύο χρόνια μετά.... φυσικά  δεν έχει γίνει τίποτα και δεν έχει τηρηθεί απο πλευράς της ελληνικής κυβερνήσεως. Οπότε το 2013  πλέον υπογράφεται το νέο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του επιτρόπου απασχόλησης κοινωνικών υποθέσεων και ένταξης της κομισιόν (επι ανδρέα λυκουρέντζου τότε υπουργού υγείας) με περιεχόμενο '' η γενική διάλυση των ψυχιατρικών νοσοκομείων της ελλάδας''.
Καταλήγω στις 31 δεκεμβρίου του 2015 λουκέτο θα μπεί σε Δρομοκαίτειο, ψυχιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και Αθηνών ( Δαφνί ).
Για ακόμα μια φορά ένα πρόγραμμα που δεν έχει φτάσει καν στα επιθυμητά αποτελέσματα, που δεν υπάρχει καν σχεδιασμός και επιστημονική έρευνα απο αρμόδιους πάνω στο θέμα, που πάσχει απο μελέτη και δομές και απο άμεση συνεργασία των άμεσα εμπλεκόμενων φορέων.
Μεγάλα κενά όπως το τι θα γίνει με τους ασθενείς που υπάγονται στο άρθρο 69 του ποινικού κώδικα ( δηλαδή εκείνους που βρίσκονται στο ψυχιατρείο αντί για τη φυλακή με το "ακαταλόγιστο").
Που για ακόμα μια φορά αυτός που χρήζει της βοήθειας θα περιθωριοποιηθεί και θα χτυπηθεί και άλλο !!!! σε μια χώρα που σε κάθε κοινωνικό μας πρόβλημα χάνουμε την ουσία και διανθίζουμε τα προσωπικά χρηματικά συμφέροντα .........

 
αυτά ήταν τα τελευταία που είχα πληροφορηθεί ενδεικτικά βάζω κάποιες πηγες που έχουν αναφερθεί

8 σχόλια:

  1. σε ευχαριστώ που το έγραψες, απολαμβάνω να σε διαβάζω, λυπάμε την καταντια της χώρας , στεναχωριέμαι για το τι θα γίνει με ανθρώπους που πραγματικά εχουν την ανάγκη μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλούς θα τους χαλάσει αλλά καμιά φορα πρέπει να πατάμε και στην πραγματικότητα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγώ δεν το γνώριζα και ευχαριστώ για την ενημέρωση τι να πρωτο κοιτάξουμε και να που να βοηθήσουμε γίνεται χαμός στη χώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλως σε βρηκα μου αρεσει η γραφη σου πολλα φιλια !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θλιβερό... πάω να μπω στους συνδέσμους.. Καλή εβδομάδα να'χουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. θλιβερο... ενα λυπαμαι δεν φτανει πραγματικα.. και η δευτερη μου σκεψη ξερεις ποια ειναι;
    "και που εισαι ακομη"
    φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή