cookieOptions = {...};

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Η ''Παναγία Των Πατησίων'' Στο Νησί _____ ΧατζηΔάκιΣ

Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους........
" Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε ένα νησί στο οποίο ζούσαν όλα τα συναισθήματα. Εκεί, ανάμεσα στα υπόλοιπα, ζούσαν και η Ευτυχία, η Λύπη, η Γνώση, η Αγάπη......

Μια μέρα έμαθαν ότι το νησί τους θα βούλιαζε και έτσι όλοι επισκεύασαν τις βάρκες τους και άρχισαν να φεύγουν.Η Αγάπη ήταν η μόνη που έμεινε πίσω. Ήθελε να αντέξει μέχρι την τελευταία στιγμή.

Όταν το νησί άρχισε να βυθίζεται, η Αγάπη άρχισε να ζητάει βοήθεια. Βλέπει τον Πλούτο που περνούσε με μια λαμπερή θαλαμηγό. Η Αγάπη τον ρωτάει:

-"Πλούτε, μπορείς να με πάρεις μαζί σου;"

-"Όχι, δεν μπορώ" απάντησε ο Πλούτος. 'Έχω ασήμι και χρυσάφι στο σκάφος μου και δεν υπάρχει χώρος για σένα'.Η Αγάπη τότε αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια από την Αλαζονεία που επίσης περνούσε από μπροστά της σε ένα πανέμορφο σκάφος.

-"Σε παρακαλώ, βοήθησε με" είπε η Αγάπη.

-"Δεν μπορώ να σε βοηθήσω, Αγάπη.. Είσαι μούσκεμα και θα μου χαλάσεις το όμορφο σκάφος μου" της απάντησε η Αλαζονεία.

H Λύπη ήταν πιο πέρα και έτσι η Αγάπη αποφάσισε να ζητήσει από αυτή βοήθεια.

-"Λύπη, άφησέ με να έρθω μαζί σου."

-"Ω Αγάπη, είμαι τόσο λυπημένη που θέλω να μείνω μόνη μου" είπε η Λύπη.


Η Ευτυχία πέρασε μπροστά από την Αγάπη, αλλά και αυτή δεν της έδωσε σημασία. Ήταν τόσο ευτυχισμένη, που ούτε καν άκουσε την Αγάπη να ζητά βοήθεια.

Ξαφνικά ακούστηκε μια φωνή:
-"Αγάπη, έλα προς τα εδώ! Θα σε πάρω εγώ μαζί μου!" Ήταν ένας πολύ ηλικιωμένος κύριος που η Αγάπη δεν γνώριζε, αλλά ήταν γεμάτη από τέτοια ευγνωμοσύνη, που ξέχασε να ρωτήσει το όνομά του.Όταν έφτασαν στη στεριά, ο κύριος έφυγε και πήγε στο δρόμο του.Η Αγάπη, γνωρίζοντας πόσα χρωστούσε στον κύριο που τη βοήθησε, ρώτησε τη Γνώση:

-"Γνώση, ποιος με βοήθησε;"

-"Ο Χρόνος" της απάντησε η Γνώση.

-'Ο Χρόνος;' ρώτησε η Αγάπη. 'Γιατί με βοήθησε ο Χρόνος;'
Τότε η Γνώση χαμογέλασε και με βαθιά σοφία της είπε: "Μόνο ο Χρόνος μπορεί να καταλάβει πόσο μεγάλη σημασία έχει η Αγάπη".


Μάνος Χατζιδάκις - 'Το Νησί



  

σήμερα με συντροφεύει το πρώτο μου άκουσμα από τον μάνο .... αφιερωμένο






22 σχόλια:

  1. Καλημέρα Νικόλα!
    Γιατί έχω την αίσθηση ότι αυτά τα παραμύθια είναι λίγο περισσότερο για τους μεγάλους; Κάτι σαν υπενθύμιση, κάτι σαν ταρακούνημα..
    Πολύ όμορφο όπως και η μουσική σου επιλογή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Κατερίνα!!!Πράγματι...τα περισσότερα παραμύθια άν ανατρέξεις με τη μνήμη σου πιό πίσω..είναι βγαλμένα απο τους μεγάλους...για τους μεγάλους!!Απλά τα χωρησιμοποιούν να προσφέρουν ίσως κάποιου είδους γνώση στα παιδιά προσπαθόντας κάποιες αλήθειες να τις ντύσουν πίσω απο λέξεις κατανοητές γι αυτά...να τους φανούν φιλικά στ αυτάκια και στη ψυχούλα κι έτσι ίσως να πετύχουν κάποια στιγμή και τη διδαχή τους!!!Χαίρομαι για την παρουσία και το σχόλιό σου και που σου πάρεσε η σκέψη αυτή της ανάρτησης...που ήταν...η αφύπνηση ίσως!!!Εύχομαι να έχεις ένα όμορφο βράδυ φτιάχνοντάς το στα μέτρα του δικού σου όμορφου παραμυθιού!!!

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα Νικόλα
    Στη σιωπή μαθαίνω....

    φιλάκι γλυκό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου...Ελένη μου....πόσο θόρυβο κάνει κάποιες φορές η σιωπή και πόσο διδακτική γίνεται!!!!!!Σ ευχαριστώ που μου το θύμησες!!Εύχομαι να είσαι καλά...δημιουργηκή πάντα...χαμογελαστή...και να έχεις μιά όμορφη αντάξιά σου συνέχεια στο βράδυ σου!!Την αγάπη μου πάντα!!!

      Διαγραφή
  3. Αγαπη ε?
    Χρονος ε?
    Πρεπει να τρεξω...
    να προφτασω...
    να αλλαξω...τον αχρονο χρονο να προσδιορισω...
    να βρει η αγαπη μου
    γρηγορα μια στεγη.

    Εναγωνιωςagriomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα....πάντα μοναδική...πάντα λεξοπλάστης!!!!Προσωπικά...πιστεύω οτι δέν χρειάζεται κόπος για κάτι τέτοιο...αλλά τρόπος!Εξάλλου δέ νομίζω οτι χρειάζεται να προλάβει κάποιος κάτι που ήδη το έχει...ούτε μπορεί να το αλλάξει!!!Αγριομελιώ μου...ο χρόνος απλά μας μετράει τα χρόνια χωρίς να είναι ακριβής μαζί μας γιατί είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα...!!!!Όπως και νά χει...με βρίσκεις πάντα σύμφωνο με τις σκέψεις σου και ''καθαρίζω'' μπροστά σου όποιο δρόμο διαλέξεις να αγωνιστής...!!!!Να έχεις μιά όμορφη συνέχεια στο βράδυ σου και πάντα με χαμόγελο!!!!Σ ευχαριστώπολυγιαολαοσαπανταγραφεις...!!!

      Διαγραφή
  4. Παιδάκια παιδάκια κολα τα ρομαντικά σχόλια και εξεζητημενα βιντισκια αλλά η ζωή είναι πολύ σκληρη με αυτους που διαχειριζονται το μέλλον σας επιδίωξη τους είναι το ξεπούλημα του μέλλον σας και των παιδιών σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κύριε βαρσαμάκη οφείλεται αν μη τι άλλο να δεχτείτε τον χατζηδάκι ως ένα αξιόλογο καλλιτεχνη και εκπροσωπο τούτου του τόπου, σαφέστατα και όλοι γνωρίζουμε τη σκληρότητα του ματαιου τούτου κόσμου αλλά δεν αντιστοιχεί επι της παρούσης και κάτω από αυτή την ανάρτηση, η αναφορά σας ωστόσο είναι σεβαστή και γνωστή σε όλους τους συμπολίτες , απλά το καθετι στον καιρό του και στον χρόνο του, ευχομαι να σας άρεσε η διαχρονική γραφή και μουσική του μεγάλου μάνου ...καλό απόγευμα με αισιοδοξία για τον τόπο και αποφασιστικότητα για τα παιδιά όσων έχουν

      Διαγραφή
    2. Αγαπημένε μου Παναγιώτη...σέβομαι πραγματικά τη γνώμη και τη γνώση σου...αλλά επέτρεψέ μου να σου πώ οτι δέν πρέπει να είσαι απόλυτος με κάποιον που δέν ξέρεις προσωπικά...για τον αγώνα του...τί μπορεί να κάνει πολλά χρόνια τώρα...γι αυτό που πλέον αρχίσατε και φωνάζετε όλοι τα τελευταία 4 χρόνια...ΔΥΣΤΥΧΩΣ...τώρα που καταλάβατε έστω λίγο αργά τί γίνεται στον κόσμο μας και ειδικά το σχέδιο για την πατρίδα μας...που είμαι σίγουρος οτι ξέρετε μόνο τα μισά να μή πω το 1/10...!!Θα σταματήσω να δίνω αυτόν τον αγώνα...όταν σταματήσει να χτυπάει και η καρδιά μου!Δέν μπορώ να πώ πολλά παραπάνω γιατί δέν μου επιτρέπεται ούτε έχει σημασία εξάλλου...!!!Δέν ξέρω άν έχεις πραγματική γνώση της ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ...αλλά πρέπει να σου πώ οτι ποτέ δέν ξέρεις πόσο σκληρή μπορεί να έχει σταθεί η ζωή στον κάθε έναν απο μας...ή ακόμα είναι σκληρή μαζί του και μπορεί και μέχρι το τέλος του!!!Είμαι μαζί σου σε ότι είπες..με τη διαφορά πως όταν εγώ τα έλεγα πρίν 10 χρόνια...με λέγαν γρφικό...ανειροπαρμένο..μερικοί και μαλάκα...!!Ποτέ δέν με ένοιαξε όμως γιατί μου έφτανε και μου φτάνει οτι γνωρίζα την αλήθεια πάντα...τόση αλήθια που στις μέρες μας άν θα μπορούσα να πώ...θα φοβόσασταν πολλοί απο εσάς...και μπορεί να είναι φυσιολογικό ίσως!!!!Συγγνώμη άν κάτι απο αυτά που έγραψα δέν γίνοντε κατανοητά ή αδιάφορα...αλλά για άλλη μιά φορά...έστω και μπορεί για λάθος που γράφω έτσι εδώ μέσα...να ακουστώ...τρελός!!!Όσο για τον εδώ μου κόσμο...άν κάνεις τον κόπο να τον αποκωδικοποιήσεις...θα βρείς πολλά απο αυτά που είπες..μέσα του...!!Απλά προσπαθώ να τα ντύσω με την ομορφιά που μπορώ...γιατί είναι άσχημα!!!Εύχομαι μέσα απο την καρδιά μου να είσαι πάντα καλά...να είσαι πραγματικός αγωνιστής...όχι εννοείτε μέσω κομμάτων παρατάξεων και όλες αυτές τις χαζομάρες που στήσαν για να μας χωρίσουν..πράγμα που πετύχαν απόλυτα..έλεος πιά...και όταν χρειαστεί να είσαι έτοιμος να το αποδείξεις αυτό...οχι φυσικά σε μένα...αλλά στις γεννιές που μέλλοντε για νά ρθουν...στα παιδιά σου...στα παιδιά μου...στα παιδιά του...στο χαμόγελό τους!!!!Σ ευχαριστώ για το σχόλιο...με όποιον τρόπο κι άν αναφέρθηκες!!!

      Διαγραφή
    3. καίριο σχόλιο γνωστόν αλλά σε λάθος χωρο/χρόνο
      κύριε μου
      χαρείτε την ανάρτηση
      αλλωστε χωρίς αγάπη εφτάσαμε ως εδώ
      και τα αναλύουμε ενδότερα αν θέλετε μαζί σας
      αδερφέ Νικόλα χαιρετώ

      Διαγραφή
    4. Νικόλα εγώ είμαι ρομαντικός !!! σε παρακαλώ βάζε μόνο τέτοια ..... δεν φοβάμαι μην με κακοχαρακτήρίσουν γιατι πάντα το κάνουν , πάντα κάτι βρίσκουν , ξέχασα να σου πω σε ευχαριστώ που με έμαθες αυτό το μέρος του χατζηδάκι γιατί δεν μου άρεσε !!! τώρα το τι αγώνα κάνουμε για το γύρω μας και για όλα τα δεινά και πώς δεν χρειάζεται εδώ να το αναλύουμε σωστά ; είναι για άλλη ώρα και άλλη ανάρτηση ... το σόι σε χαιρετά

      Διαγραφή
  5. Υπέροχος και μοναδικός Χατζιδάκις, υπέροχη και η ανάρτηση σου Νικόλα!!! Να ΄σαι καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρήνη μου χαίρομαι που σου άρεσε η σκέψη της ανάρτησής μου!!!Και για μένα απο παιδί ήταν ένας απο τους καλύτερους μουσικοσυνθετοστιχουργούς που αγαπάω!!!Μοναδικός...!!!!Να είσαι πάντα καλά Ειρήνη μου και εύχομαι το βράδυ σου να είναι όμορφο...πήσυχο...δροσερό...και πάντα στολισμένο με το πιό όμορφό σου χαμόγελο!!!

      Διαγραφή
  6. Γιάννη μου...σ ευχαριστώ που πάντα μπαίνεις στον κόπο να υπερασπίζεσαι τον φίλο σου Νικόλα...!!!χαχαχαχα!!!Εύχομαι να είστε όλοι καλά γεμάτοι πάντα παο υγεία...αγάπη και χαμόγελα!!!να μου φιλήσεις σφυχτά...το μικρό σου αγγελάκι και να του ψυθηρήσεις στ αυτάκια...''μή φοβάσαι''...όσο ζουμε για σένα θα πολεμάμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πανέμορφο και συνάμα διδακτικό Νικόλα........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημέρα φίλε μου γιάννη και να έχεις μια όμορφη κυριακή ξεκούραστη

      Διαγραφή
  8. Λατρεμενη ιστορια ! Την ειχα αναρτησει και εγω παλαιοτερα..
    Σου δημιουργει ποικιλια συναισθηματων...
    Καλημερουδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημέρα στο εργαζόμενο κορίτσι, ευχομαι να ξεκουράζεσαι και να παίρνεις δυνάμεις για αύριο πάλι φιλια καλη κυριακή μας γλυκό μου μαράκι

      Διαγραφή
  9. .................και επειδή εμείς οι άνθρωποι δεν τα πάμε καλά με το χρόνο δε δίνουμε και σημασία στη σοφία που κουβαλά!!!!!!!!
    Απέχω Νικόλα μου από το διαδίκτυο αλλά δεν ξεχνώ.
    Καλή σου μέρα και να περνάς καλά το καλοκαίρι που με ξεμυαλίζει πάντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και πολύ καλά κανεις και ξεμυαλίζεσαι ευχομαι να περνάς καλά και να το χαίρεσαι το καλοκαίρι και έχεις μετά χρόνο για το διαδίκτυο .... πολλά φιλια και να περνάς πανέμορφα

      Διαγραφή