cookieOptions = {...};

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Το Χαμόγελο




ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ
  • ένα χαμόγελο δεν στοιχίζει τίποτε, όμως δημιουργεί πολλά. Πλουτίζει αυτούς που το παίρνουν, χωρίς να φτωχαίνει αυτούς που το δίνουν.
  • Μια στιγμούλα είναι η ζωή του κι όμως η ανάμνηση του διαρκεί κάποιες φορές αιώνια.
  • Δεν υπάρχει κανένας τόσο πλούσιος που να μπορεί να κάνει χωρίς αυτό και κανένας τόσο φτωχός, όσο αυτός που το στερείται.
  • Δημιουργεί ευτυχία μέσα στο σπίτι, δίνει χαρά στην καθημερινή δουλειά.
  • Είναι μια ανάπαυση για τους κουρασμένους, ένα ηλιόφωτο για τους θλιμμένους, το καλλίτερο αντίδοτο που έχει η φύση για τις στεναχώριες.
  • Κι όμως δεν μπορείς ούτε να τ'αγοράσεις ούτε να το ζητιανέψεις, ούτε να το δανιστείς ή να το κλέψεις , γιατί δεν ωφελεί σε τίποτε αξίζει μόνο αν σου το χαρίσουν.
  • Κι άν βρεθεί κάποιος που κουρασμένος κι απογοητευμένος απο τη ζωή, δεν σας χαρίσει ένα χαμόγελο, θα έχετε την καλωσύνη να του δώσετε ένα δικό σας.
  • Γιατί κανένας δεν έχει τόση ανάγκη από ένα χαμόγελο, όσο αυτός που δεν του απέμεινε πιά κανένας για να του το χαρίσει.

 
__εσύ δεν βρίσκεις κάτι από τα παραπάνω ως λόγο για να χαμογελάσεις ;
καλημέρα κόσμε
καλημέρα και στο δικό μου χαμόγελο
στους λόγους και στο σήμερα

26 σχόλια:

  1. καλημέρα με πολλά πολλά χαμόγελα φίλε μου!
    το χαμόγελο ειναι ζωή! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λόγο του οτι κάποιες φορές οι 24 ώρες είναι λίγες για κάποια πράγματα...έστω αργοπορημένα...εύχομαι να έχεις μιά όμορφη συνέχεια στη μέρα σου Κική μου και το μήνυμά μου να σε βρίσκει καλά και χαμογελαστή!!!

      Διαγραφή
  2. Χαμογελαστή καλημέρα!!!!!

    φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαμογελαστή ευχή για όμορφη συνέχεια του σήμερα Ελένη μου!!Την αγάπη μυ πάντα!!Φιλιά...!!!

      Διαγραφή
  3. Kαλημέρα :)))
    Πάντα βρίσκω, ακόμη κι όταν οι συνθήκες δεν είναι οι καλύτερες :)))
    Όμορφη ημέρα να έχεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...εύχομαι να κρατήσεις αυτπό το χάρισμα και τη δύναμη να μή σου λείεπι ούτε στιγμή το πιό απλό...έστω...χαμόγελο!!!Να έχεις μιά όμορφη συνέχεια στη μέρα σου και πάντα με τη δύναμη ενός...χαμογέλιου...!!!!

      Διαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Κρυσταλένια....με το όμορφο όνομα...να έχεις μιά όμορφη συνέχεια στο σήμερα...σε κάθε αύριο και τη κάθε σου μέρα...με φόντο της κάθε σου στιγμής ένα χαμόγελο!!!!

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα Νικόλα!
    Ευχαριστούμε για το όμορφο μουσικό χαμόγελο και τους λόγους που έχουμε για να χαμογελάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα στο σήμερα Βάνα μου και σας ευχαριστώ εγώ προσωπικά για το χαμόγελο που μου δίνετε με τη θύμησή σας πάντα!!!;όσο για τους λόγους.....νομίζω οτι όλοι τους γνωρίζατε και τους γνωρίζετε...!!!Να έχεις μιά όμορφη συνέχεια στη μέρα σου!!!

      Διαγραφή
  6. καλησπέρα με πολλά χαμόγελα και μουσικές:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Ιώ μου...κι εύχομαι το αργοπορημένο μου μήνυμα να σε βρίσκει...με μεγάλο χαμόγελο και την ομορφότερη μουσική συντροφιά σου!!!Να έχεις μιά όμορφη....ισάξια των παραπάνω...συνέχεια στη μέρα σου!!!

      Διαγραφή
  7. Και καλύτερα να είσαι ο μόνος που θα χαμογελάσει, παρά εκείνος που θα του χαμογελάσουν και δε θα το ανταποδώσει!!!!
    Καλώς σε βρίσκω!!! Εύχομαι πολλά χαμόγελα να παίρνεις και να δίνεις καθημερινά!!! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγγελόροζη..καλώς ήρθες στον εδώ κόσμο μου!!!!Θα συμφωνήσω με τη σκέψη σου απολύτα!!Απο μας ξεκινάνε όλα και σε εμάς καταλλήγουν όπως φαντάζομαι να ξέρεις!!!Να έχεις μιά όμορφη συνπέχεια στη μέρα σου...χαμογελαστή...ευδιάθεση και με γεμάτο ομορφιά γύρω σου!!!

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα με πολλά χαμόγελα. Με βλέπεις;;; Χαμογελάω και τώρα, είναι το κουσούρι μου το χαμόγελο. Δεν θα ξεχάσω όμως ποτέ μια κυρία, πρέπει να ήταν μουσουλμάνα από το μαντήλι που φορούσε, και τηλεφωνούσε από το κουβούκλιο του ΟΤΕ. Είχε το μικρό της δίπλα της και του χαμογέλασα πλατιά και εκείνη το τράβηξε απότομα βάζοντας το πρόσωπό του στο φόρεμά της.........Τα 'χασα αλλά ποιος ξέρει πώς το πήρε!!!!!!!!
    Να μου είσαι καλά με πολλά χαμόγελα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα ''βλέπω'' τα χαμόγελα του κόσμου Άννα μου!!!Έχεις απο τα ομορφότερα κουσούρια κι εύχομαι να μή το αλλάξεις...ή να το ανταλλάξεις για τίποτα!!!Όσο για τη γυνάικα που ανέφερες....κάπιες κουλτούρες και θρησκίες...απαγορεύουν αυτού του είδους τις εκφράσεις!!!Η γυναίκα αυτή μεγάλωσε και μεγαλώνει και το παιδί της με αυτόν τον τρόπο...γιατί έτσι έμαθε...και φυσικά το έκρυψε...όχι απο το χαμόγελό σου...αλλά απο το πιστεύο σου!!Έχω γνώση τί λέω...!!!Να έχεις μιά όμορφη συνέχεια στη μέρα σου με ότι κι άν κάνεις σ αυτή...εννοείτε με το κουσούρι φορεμένο επάνω σου...και όση αγάπη αντέχεις γύρω σου!!!!

      Διαγραφή
  9. πολύ καλοί λόγοι γιαχαμόγελα... ευχαριστώ για το δικό σου.. ιδού και το δικό μου.. :)... ιντερνετικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λαμπρινή μου...ξέρω και νομίζω οτι ξέρεις κι εσύ..οτι υπάρχουν ακόμα περισσότεροι λόγοι που μπορεί κάποιος να χαμογελάσει!!!Άν σου έλεγα οτι ένας απο αυτούς τους λόγους μπορεί να σταθεί.....μιά και μόνο βαθιά ανάσα....θα το κατανοούσες...??Πιστεύω ναι!!!Σ ευχαριστώ για το έστω ιντερνετικό σου χαμόγελο αλλά εύχομαι να μή σου λείπει στιγμή απο την αληθινή ζωή σου!!!να έχεις μιά όμορφη συνέχεια στη μέρα σου με όση ομορφιά...χαρά και χαμόγελα...επιτρέψεις να έχεις γύρω σου!!!

      Διαγραφή
  10. Η λέξη χαμόγελο πάντα μου θυμίζει τη λέξη χαμολούλουδο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω μαζί σου....γιατί πιστεύω κι εγώ οτι η σκέψη και μόνο της λέξης...με την πραγματική της αξία....μπορεί να θυμίσει πάρα πολλά όμορφα πράγματα που υπάρχουν γύρω μας!!!Εμένα προσωπικά μου θυμίζει τη λέξη...ουρανός!!!Να έχεις μιά όμορφη συνέχεια στη μέρα σου και φρόντισε να την έχεις γεμάτη με..χαμολούλουδα!!!!

      Διαγραφή
  11. :) Τέλειο το χαμόγελο του μικρού...!
    Καλημέρα με πολλά χαμόγελα :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείτε οτι τα χαμόγελα απο τα παιδιά είναι το κάτι άλλο...γιατί όπως μου αρέσει να λέω...θυμίζουν κάτι απο Θεό!!!Όλα τα χαμόγελα είναι όμορφα...ομορφαίνουν...και αυτούς που τα χρησιμοποιούν αλλά και τον κόσμο γύρω μας!!!Ένα χαμόγελο κι απο μένα...και μιά ευχή για ένα όμορφο...χαμογελαστό...μουσικό...χαρούμενο...ευδιάθετο...βραδάκι!!!!

      Διαγραφή
  12. Δεν υπάρχει ωραιότερο χαμόγελο,από το χαμόγελο που ξέρεις ότι το προκάλεσες :)
    Καλώς σε βρήκα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μελαχρινάκι...με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο με το γνωμικό αυτό...κι εύχομαι να γίνεσαι αιτία για πολλά χαμόγελα γύρω σου!!!Καλώς ήρθε στον εδώ μου κόσμο...τον περίεργο..αλλά αυτόν που προσπαθώ να δώσω χαμόγελο και να μιλάω με όλη μου την αγάπη και την αλήθεια!!!Εύχομαι να είσαι καλά...πάντα χαμογελαστή..και να μήν είσαι το μελαχρινάκι που ποτίζεις γύρω σου φαρμάκι...χαχαχαχα!!!!Καλή συνέχεια στο βράδυ σου...!!!!

      Διαγραφή
  13. Το χαμόγελο Νικόλα είναι ευλογία και ζωή.......για εκείνον που μπορεί να το μεταδώσει και για εκείνον που το εισπράττει...
    Καλό βράδυ φίλε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο χαίρομαι Γιάννη μου που αισθάνομαι τόσο κόσμο να έχουν αυτές τις όμορφες γνώσεις για το φυσικό μας χάρισμα!!!Πράγματι....ευλογία μόνο μπορεί να είναι κάτι τόσο όμορφο...κάτι που δέν στοιχίζει αλλά αξίζει πολλά...που μας το έδωσε και οτι ακόμη και τα πιό σφυγμένα χείλη...μπορούν να το χρησιμοποιήσουν!!!!Καλό βράδυ Γιάννη μου κι εύχομαι να είναι η ζωή σου γεμάτη πάντα με αυτό το δώρο Του Θεού!!!Νά σαι πάντα καλά....!!!!

      Διαγραφή