cookieOptions = {...};

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

ΘαραΛΛέα ΚαΛημέρα

 
 
Σίγουρα πάντα το λέμε και το ξέρουμε πως όλοι οι άνθρωποι δεν είμαστε το ίδιο, σίγουρα δεν έχουμε όλοι το ίδιο σθένος ψυχικό και σωματικό απέναντι σε καταστάσεις και δυσκολίες της ζωής--υπάρχουν όμως αυτοί οι '' κάποιοι '' που ξεπερνούν κάθε όριο δύναμης και αντοχής, νομίζω όπως λέει και '' κάποιος '' από αυτούς, γνωστός μου, δεν θα πάψω ποτέ να πιστεύω πως τα αδύνατα γίνεται να γίνουν δυνατά τελικά, δεν θα πάψω να πιστεύω....δεν θα πάψω να νοιώθω ευλογημένος για ότι έχω !!
καλημέρα με θαυμασμό στους πολεμιστές αυτούς , που φοράνε την πανοπλία του θάρρους και τιμής, κρατάνε την ασπίδα της αγάπης και οπλίζονται με υπομονή και θέληση.
 
καλημέρα κόσμε
καλημέρα μας
καλημέρα στο παράθυρο του χαμόγελου μου
καλημέρα θέλω χαμόγελα εντός και εκτός των τοιχών μας





Αχ ζωή, κάτι μου κρύβεις
κάτι μαγικό που το ποθώ
Πώς περνάς και νιώθω να τ’ αγγίζω
όσο το απωθώ
Να ‘μαι καλά στα χαμηλά
κι εδώ στη γη να ξημερώνω
Να ζω μ’ ετούτα τα ψιλά
να χάνομαι στο χρόνο
Να σέβομαι τη λογική
τα συναισθήματα να πνίγω
Κρυφά να γίνομαι παιδί
να ξαναπαίζω λίγο
Αχ ζωή, κάτι μου κρύβεις
κάτι μαγικό που το ποθώ
Πώς περνάς και νιώθω να τ’ αγγίζω
όσο το απωθώ
Να λέω το πικρό γλυκό
να ‘χω δυο πόδια για να βγαίνω
Καφέ να πίνω στο σταθμό
να μην πηδάω στο τραίνο
Να βάζω παρακεί το εγώ
μην αγαπήσω σαν κουρσάρος
Κι απ’ του ονείρου να λυγώ
το πουπουλένιο βάρος
Αχ ζωή, κάτι μου κρύβεις
κάτι μαγικό που το ποθώ
Πώς περνάς και νιώθω να τ’ αγγίζω
όσο το απωθώ

20 σχόλια:

  1. χαιρομαι πολύ που γνωριστήκαμε
    καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αποστολία καλώς ήρθες στον εδώ μου κόσμο και μακάρι να φανώ καλή συντροφιά τις στιγμές μπροστά στο γυαλί σου!!!Να έχεις μιά όμορφη συνέχεια στη μέρα σου και πάντα με δύναμη...αισιοδοξία...και μεγάλο χαμόγελο!!!Σ ευχαριστώ....

      Διαγραφή
  2. Μια γενναία καλημέρα κι από μένα Νικόλα μου! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρειστέα μου όμορφη μιά μεγλάη καλημέρα κι απο μένα μαζί με μιά ευχή μου να στοιχιώσει την κάθε μέρα σου...για δύναμη...αισιοδοξία...δημιουργηκότητα και χαμόγελο!!!!Την αγάπη μου....

      Διαγραφή
  3. ετσι ευχαριστω θαραλλεα καλημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανθούλα μου...με το όμορφο..και ισάξιό κατα τη γνώση μου...όνομά σου..όμορφο..θαρραλέο...πισματικά δυναμικό χαμόγελο να έχεις συντροφιά πάντα στη ζωή σου κι εύχομαι το κάθε σήμερα να είναι πάντα μα πάντα ομορφότερο απο το κάθε χθές σου!!!!

      Διαγραφή
  4. μια γενναια καλημερα κι απο μενα λοιπον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα γενναία χαμογελαστή να μή ξεχνάμε...μέρα για όλο το κόσμο Κική μου!!!Εύχομαι να είσαι ασφυχτικά γεμάτη απο αγάπη...υγεία και χαμόγελα!!!Να έχεις μιά όμορφη συνέχεια στη μέρα σου με τη γνώση της γενναιότητας και του θάρρους!!!!

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα Νικόλα μου!!!
    Έτσι είναι... όλοι λίγο - πολύ πολεμιστές είμαστε της ζωής... κι ο Θεός μας δίνει τόσα όσα μπορούμε να κουβαλήσουμε... τόσα όσα για να καταλάβουμε το νόημα της ζωής όταν έχουμε παρεκλίνει..
    Σου στέλνω όχι μια γενναία αλλά μια χαρούμενη καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κααλημέρα όλη μέρα...με τη χαρά που μου δίνουν το πίσμα του μηνύματός σου...να στεκόμαστε πολεμιστές σε ότι κι άν μα τυχαίνει σ αυτό που λέγεται ζωή!!!Χαρά μου επίσης...για τη γνώση σου...που με βρίσκει στο απόλυτα σύμφωνο...οτι Ο Θεός έχει γνώση της παραμικρής αντοχής μας...και φυσικά...και μακάρι να μπορούσε να το καταλάβει ο καθένας μας...για κάποιον λόγο που συνήθως είναι πρός επιστροφής στον σωστό δρόμο που Αυτός και μόνο γνωρίζει και θέλει για το κάθε παιδί Του!!!Μιά μεγάλη καλημέρα σου στέλνω κι εγώ γιατί τη γενναιότητα αισθάνομαι οτι δέν την έχεις ανάγκη ευχής...!Την έχεις έμφυτη!!!Νά σαι πάντα καλά και φυσικά...χαμογελαστή!!!!

      Διαγραφή
  6. Κι όμως καλέ μου φίλε υπάρχουν στιγμές που κλαίμε, όχι τόσο επειδή πονέσαμε, όσο γιατί αντέξαμε στον πόνο!Μετά από κάμποσο καιρό ίσως καταλάβουμε πως αυτήν την αντοχή, τη χάρισε Εκείνος!Κι αυτό από μόνο του αρκεί να ξαναφέρει πίσω το χαμένο μας χαμόγελο!
    Κι αυτή η χαρούμενη δημοσίευση με τη γεμάτη αισιοδοξία μουσική επιλογή(που μόλις πρωτοάκουσα), είναι εξαιρετική!!!
    Να ΄σαι πάντα καλά Νικόλα μου και σ' ευχαριστούμε που μας ομορφαίνεις τον εσωτερικό μας κόσμο με τις γεμάτες από ζωή σκέψεις σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκο μου καλέ μου Νίκο...!!!Μία απο τις διδαχές μου απο παιδί και που ακόμα με ακολουθεί και τη σέβομαι είναι τα λόγια κάποιου δικού μου ανθρώπου που πλέον δέν είναι έν ζωή και μου έμαθε...να φοβάμαι τους ανθρώπους που δέν κλαίνε και που δέν χαμογελάνε!!!Μεγαλώνοντας αυτή η διδαχή μου έγινε γνώση αναμφίβολη!!!Επομένως...ναι..κι εγώ είμαι ένας απο αυτούς που κλαίνε...ένας απο αυτούς που ξέρει και να χαμογελάει και στην εδώ μου παραμονή εύχομαι να μή με αγκαταλείψουν ποτέ αυτά τα δύο μοναδικά ανθρώπινα χαρίσματα...!!!Για όλους υπάρχει ένα σχέδιο από κει ΨΗΛΑ...το πιστεύουν δέν το πιστεύουν κάποιοι...!!!Να είσαι πάντα καλά Νίκο μου και σ ευχαριστώ κι εσένα προσωπικά αλλά και όλους όσους επέλεξαν να με συντροφεύουν στον εδώ μου κόσμο και να θυμάσαι οτι σας θεωρώ κομμάτι αυτού αλλά και της ίδιας μου της ζωής...και το εννοώ!!!Σ ευχαριστώ άλλη μιά φορά για τα όμορφα συναισθήματα που με γεμίζουν τα λόγια σου πάντα....

      Διαγραφή
  7. Πόσο μου ανοίγεις το φυλλοκάρδι! Ωραία φωτογραφία! Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πετρούλα μου...μακάρι να κατάρερνα να ανοίξω όλων τις ψυχές αλλά και τις καρδιές και να μποσούσα να τις γεμίσω με αγάπη και μόνο...για τα πάντα!!!Όμως είμαι πολύ ''μικρός'' για κάτι τόσο μεγάλο αλλά αυτό δέν θα σταθεί ποτέ εμπόδιο στο να προσπαθώ να διαμοιραστώ πλέον κάτι απο τις σκέψης και της αγάπης μου για τα πάντα με αυτοπυς που αγαπάω...και φυσικά την ελπίδα να ανοίγω έστω μιά σταλιά...τα χείλια του καθενός..με ένα χαμόγελο!!!Ξέρω την αξία αυτού και φυσικά τον κόπο που χρειάζεται κάποιες φορές...αλλά γνωρίζω επίσης και τη δύναμή του!!!Να είσαι πάντα καλά κι εσύ και όλη σου η οικογένεια και να είστε όλοι γεμάτοι πάντα με αγάπη...υγεία και χαμόγελα!!!!Να έχεις μιά όμορφη συνέχεια στη μέρα σου και να βοηθήσεις γι αυτό...και όσους μπορεί να έχουν την ανάγκη σου για κάτι τέτοιο....

      Διαγραφή
  8. Καλημερα καλημερα.
    Και στους δυνατους και στους αδυναμους και σε εκεινους που περνα(μ)νε την φαση τους.
    Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα για όλη τη συνέχεια της μέρας σου...και για τους αδυνάτους...ακόμα καλύτερη γιατί έχουμε ανάγκη όλοι απο μιά καλή μέρα στη ζωή μας...με φώς...χαμόγελο...αγάπη...και συμπόνοια...όχι λύπηση ποτέ λύπηση!!!!Όσο για τη ''φάση'' που αναφέρεσαι και που καταλαβαίνω οτι περνάς κάποια τέτοια η ίδια προσωπικά...ένα έχω να σου πώ....!!!Καλώς ήρθες σ αυτό που λέγεται ΖΩΗ Μαράκι μου όμορφο!!!Την αγάπη μου και σε σένα και στην αγαπημένη μου Κύπρο...ένα απο τα ομορφότερα και αγιότερα κομμάτια της πατρίδος μας!!!!

      Διαγραφή
  9. Καλησπέρα δέχεσαι; Μια δυνατή και αισιόδοξη καλησπέρα, σαν την "καλημέρα" σου Νικόλα. Η μουσική σου επιλογή, είναι αυτό ακριβώς που έχω ανάγκη ν' ακούσω, μετά από μια κοπιαστική αλλά (καλη)μέρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσύ δεχεσαι καλησπέρα ? ελπίζω να εισαι καλά και να περνάς καλά και σε ευχαριστώ μαρία μου για την επίσκεψη σου ιδιαιτερα στις δύσκολες κουράστηκες μέρες

      Διαγραφή
  10. καλημερα Νικόλα... τυχεροί οι δυνατοί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλή συνέχεια παρασκευή με δύναμη και αισιοδοξία όλοι δυνατοί ειμαστε απλά καποιοι δεν το γνωρίζουν !!

      Διαγραφή